top of page
  • Writer's pictureHamster

Hamsterii-minimul necesar

Exista multe modalitati de a ingriji un hamster insa exista si un minim necesar de baza fara de care nu te poti lipsi. Citeste articolul si asigura-te ca indeplinesti acest minim necesar.

CUSCA - este primul necesar


Fie ca e cusca, acvariu sau cutie de depozitare ea trebuie sa aibe urmatoarele dimensiuni minime (lungime, latime, inaltime)


80x50x40 - pentru hamsteri sirian

70x40x30 - pentru hamsteri roborovski

60x40x30 - pentru hamsteri pitici


Mai multe detalii in articolele:


ROATA-este extrem de importanta


Dimensiunile minime necesare pentru ca rotita hamsterului sa nu il raneasca sunt:

20 cm diametrul pentru hamster pitic

28 cm diametrul pentru hamster sirian

Mai multe detalii in articolul:


ASTERNUTUL


Este foarte important ca hamsterii sa aibe mult asternut deoarece hamsterii in natura construiesc vizuine. Minimum necesar este ca substratul sa aibe o adancime de min 15 cm intr-o parte a custii.

ATENTIE: talasul vandut in pet-shop este daunator. Mai multe detalii in articolul:


DIETA


Hamsterii sunt animale omnivore, asta inseamna ca au nevoie si pot consuma si proteina animala. Un mix echilibrat si bun suplimentat cu gustari sanatoase este esential. Mai multe detalii in articolul: https://hamsterinromania.wixsite.com/ingrijirehamsteri/post/dieta-hamsterilor


JUCARII DE ROS


Dintii hamsterului cresc continuu si au nevoie de diverse jucarii si materiale in care sa si-i toceasca. Mai multe detalii in articolul acesta:


NISIP


Hamsterii au nevoie de o tavita cu nisip pentru a-si mentine blanita curata. Mai multe detalii aici: https://hamsterinromania.wixsite.com/ingrijirehamsteri/post/cum-spalam-hamsterul


Concluzie: Toate acestea reprezinta un minim necesar pentru un hamster si sunt complet esentiale. Nu exista un element care poate fi scos din aceasta lista. Ea trebuie sa fie completa. Desigur se pot adauga ascunzatori si jucarii dupa bunul plac, dar atata timp cat habitatul nu indeplineste aceste cerinte esentiale, nu este un habitat corespunzator. Aceasta lista reprezinta strict minimum necesar. Cu cat mai mult cu atat mai bine.

2,045 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page