top of page
  • Writer's pictureHamster

Rotita hamsterului

Updated: Jan 13, 2021

Pe langa un habitat de dimensiuni adecvate, rotita are un rol extrem de important in viata animalului.



Hamsterii in functie de specie alearga pe noapte intr 5 si 9 kilometri de aceea nu poate trai intr-un habitat fara a avea acces la o rotita.


Rotita pentru un hamster sirian trebuie sa aibe min 28 cm
Rotita pentru un hamster pitic sau roborovski trebuie sa aibe min 20 cm

Cifrele de mai sus sunt indicate de studii de laborator care arata ca o rotita mai mica decat dimensiunile mentionate raneste hamsterul si duce in timp la deformari ale coloanei. Hamsterul trebuie sa stea perfect orizontal in timp ce alearga. La sfarsitul articolului gasiti acele studii stintiifice de care mentionam.



O alta regula importanta este ca roata sa fie plina si nemetalica. Gratiile si metalul ranesc picioarele animalului si poate duce la o boala numita "bumble foot". Mai jos sunt cateva exemple de roti neadecvate.


Se vede clar in aceste exemple cum acesti hamsteri se chinuie.

Pe piata romaneasca o sa gasiti o gramada de optiuni de rotite insa din pacare majoritatea sunt neadecvate. Aveti mai jos o serie de linkuri cu rotitele bune pe care le putem gasi la noi in tara:



NOTA

Multe custi vin cu rotite in dotare, insa nu am vazut pana acum o roata adecvata care sa vina cu o astefel de cusca. Mai jos e o imagine cu diferenta dintre o roata de kit de cusca, o roata de 20 cm si o roata de 28 cm.


Linkuri utile:


586 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page