top of page
  • Writer's pictureHamster

Cum spalam hamsterul?

Hamsterii in natura traiesc in zone aride si nu se spala cu apa niciodata.


Hamsterii isi fac singuri toaleta si nu necesita apa pentru spalat. Nu udati hamsterul decat la sfatul medicului veterinar pentru cauze medicale. Pentru ca hamsterul sa se spele trebuie sa ii punem la dispozitie un vas cu nisip in care el isi va face toaleta singur.




Hamsterul ud se poate imbolnavi usor.

Animalutul nu trebuie sa ia contact cu apa pe corp deoarece pielea lor are niste substante esentiale si apa le da laoparte. Mai mult hamsterul poate avea un soc la contactul cu apa si poate muri de inima ca un iepure. Daca supravietuieste contactului acesta se poate imbolnavi in continuare, pielea devine iritata si poate chiar sa piarda blanita.


Pentru baita hamsterului puteti folosi nisip de joaca pentru chinchille (aveti grija ca pe cutie sa scrie doar SAND si nu BATHING SAND), nisip de terarii sau acvarii sau nisip de joaca pentru copii. Nisipul de joaca trebuie tras prin sita, lasat la uscat si copt in cuptor pentru a deveni sigur pentru hamster.


In fiecare cusca de hasmter trebuie sa existe o zona sau un vas dedicat nisipului. Este unul dintre elementele esentiale vietii de hamster.


♦️ Uitați o listă de nisipuri sigure pentru micile rozătoare:









1,015 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page